Beleggingsfondsen zijn erg populair. In feite zijn ze een van de meest populaire investeringen op de markt vandaag. Wat betekent dat in cijfers? Er zijn meer dan 15.000 verschillende fondsen met meer dan $ 8000000000000 investeringen!

Waarom zijn ze zo populair? Voor sommigen is het omwille van hun grote rendementen. Anderen, zoals fondsen, omdat ze makkelijk te kopen en verkopen. Nog anderen zoals hen, omdat ze gediversifieerd en minder risicovol.

Een beleggingsfonds zamelt geld van beleggers te beleggen in aandelen, obligaties en andere effecten. Het is een pakket dat bestaat uit een aantal individuele beleggingen. Wanneer deze investeringen winnen of verliezen waarde, je wint of ook verliezen. Wanneer zij dividenden betaalt, krijg je een deel van hen. Beleggingsfondsen bieden ook professioneel beheer en diversificatie. Ze doen veel van uw investering voor u werken.

Beleggingsfonds zijn al sinds de jaren 1800, maar niet geworden wat we vandaag kennen tot 1924. Zelfs dan hebben ze niet een begrip geworden tot de jaren 1990, op welk moment het aantal mensen bezitten verdrievoudigd. Uit een recent onderzoek blijkt dat 92% van alle beleggers hebben ten minste een deel van hun geld in beleggingsfondsen.

Een beleggingsfonds NAV is een speciaal type van het bedrijf dat zwembaden samen geld van vele beleggers en investeert het in opdracht van de groep, in overeenstemming met een vastgestelde reeks doelstellingen. Onderlinge fondsen te werven het geld door de verkoop van aandelen van het fonds aan het publiek, net als alle andere aandelen van het bedrijf kan verkopen op zich aan het publiek. Fondsen neem dan het geld dat ze ontvangen uit de verkoop van hun aandelen (samen met eventuele geld gemaakt van eerdere investeringen) en gebruik deze om diverse beleggingsinstrumenten, zoals aandelen, obligaties en geldmarktinstrumenten kopen.

In ruil voor het geld dat ze geven aan de beleggingsfonds bij de aankoop van aandelen, aandeelhouders krijgen een positie in aandelen in het fonds en, in feite, in elk van de onderliggende effecten.

Voor de meeste beleggingsfondsen, aandeelhouders vrij om hun aandelen te verkopen op elk gewenst moment, hoewel de prijs van een aandeel in een beleggingsfonds dagelijks zal schommelen, afhankelijk van de prestaties van de effecten die door het fonds.

De meeste beleggers halen beleggingsfondsen op basis van recente prestaties van de fondsen, de suggestie van een vriend, en / of de lof geschonken aan hen door een financiële tijdschrift of fonds-ratingbureau. Tijdens het gebruik van deze methoden kan men leiden tot het selecteren van een kwaliteit fonds, kunnen ze ook leiden u in de verkeerde richting en vroeg me af wat er met die “geweldige keuze.”

Ondanks de onderscheidende kenmerken van beleggingsfonds NAV – uitvoering, het beheer filosofie, & beleggingsdoelstellingen – uw specifieke selecties moeten worden gekozen binnen de context van uw totale financiële plan. Het onderzoeken van functies, zoals het verleden behaalde resultaten zijn niet waar je studie moet beginnen. Het uitgangspunt is dat je; uw financiële prioriteiten; uw middelen; uw benadering van diversificatie van beleggingen; uw bereidheid (of het ontbreken daarvan) de marktvolatiliteit te aanvaarden; en uw tijdshorizon voor een bepaalde belegging.

Rendement zijn leuk om naar te kijken en over op te scheppen, maar gewoon kijken naar totale rendement van een beleggingsfonds voor het afgelopen jaar is niet per se een goede maatstaf voor de kwaliteit van een fonds. Bijvoorbeeld, beleggers praten vaak over hoe goed een onderling fonds deed vorig jaar en hoe blij ze zijn met die prestaties – zeggen een rendement 16% in een eigen inkomen fonds. Nou, in een bepaald jaar die al dan niet hebben van een goede ruil voor een aandelenbelang beleggingszwaartepunt geweest. Dat fonds kan onvoldoende hebben gepresteerd veel of de meeste andere aandelen-inkomen fondsen voor het jaar. Retourneren moet altijd worden gemeten in verband met de manier waarop andere soortgelijke “ingedeeld” (vb. equity inkomen fondsen, groei fondsen, small cap fondsen, etc.) fondsen hebben gepresteerd. Dus niet al te opgewonden raken door een total return fondsen totdat je ziet hoe het zich verhoudt tot andere soortgelijke fondsen in dezelfde periode.

Zoals vaak wordt gezegd, kan het verleden behaalde resultaten toekomstige resultaten niet voorspellen. Maar bij het vergelijken van de prestaties van beleggingsfondsen NAV, is het ook verstandig te kijken dan de resultaten van een of twee jaar. De meeste deskundigen wijzen erop dat een grotere “venster” van 5 tot 10 jaar geeft een duidelijker beeld van de historische uitvoeringspraktijk. Heeft uw fonds of degene die u overweegt, goed uitgevoerd over deze langere tijdshorizon? Een fonds kan een goed of een slecht jaar hebben, maar als u belegt voor de lange termijn, wilt u een fonds dat een consistente track record heeft. Terwijl dat record niet garantie voor toekomstige resultaten, het geeft je een indicatie dat kan in je voordeel.

Hoewel

fondsbeheerders willen graag dat u zo denken, beleggingsfondsen zijn niet zo ingewikkeld als ze voor het eerst lijken. Dit artikel geeft een inleiding tot beleggingsfondsen beleggen.