Geld verdienen met bitcoins doen steeds meer mensen omdat het relatief simpel is. Bitcoin is namelijk een digitale munt waarmee peer-to-peer betalingen mogelijk zijn; betalingen via het internet zonder tussenkomst van een bank of derde partij.  

In 2013 verdiende sommige mensen enorm veel geld met Bitcoins, de waarde van Bitcoins steeg van 30 dollar in april naar ruim 1000 dollar in november. Op dit moment staat de prijs van Bitcoin overigens rond de 450 dollar. De handel in de digitale munt is levendig. Er kan 24 uur per dag en 7 dagen per week in Bitcoins gehandeld worden. En deze digitale munt biedt tal van mogelijkheden om geld te verdienen. In dit artikel zullen we de meest gangbare methode om geld met Bitcoins te verdienen bespreken.

Geld verdienen met bitcoins

bitcoin handelDe meest eenvoudige manier om met Bitcoins geld te verdienen is door Bitcoins te kopen en vervolgens te verkopen als de prijs gestegen is. Als je begin 2013 Bitcoins had gekocht dan had je je geld kunnen ver-30-voudigen. Bedenk daarbij dat de Bitcoins ooit minder dan een dollar waard waren. Je kunt je voorstellen dat sommige enorm rijk zijn geworden van Bitcoins.

Het is moeilijk te voorspellen waar het met de prijs van de Bitcoins naar toe gaat. Het interessante van Bitcoins is dat er maar een beperkt aantal in omloop zijn. Op dit moment zijn er 15,5 miljoen Bitcoins in omloop en er zullen er nooit meer dan 21 miljoen Bitcoins in omloop komen. Indien de Bitcoins wereldwijd worden geaccepteerd als hét betaalmiddel voor online aankopen dan zal de vraag naar Bitcoins veel groter worden dan het aanbod. De prijs van Bitcoins kan dan, zelfs vanaf deze niveaus, enorm gaan stijgen. Schattingen over de toekomstige waarde van Bitcoins lopen dan ook uiteen van enkele duizenden dollars tot 100-duizenden dollars.

Als je Bitcoins wilt kopen dan heb je een Bitcoin portemonnee (wallet) nodig. Met deze portemonnee kan je je Bitcoins lokaal op je computer of laptop bewaren, uitgeven en ontvangen. Om te voorkomen dat je Bitcoins gestolen kunnen worden dien je je Bitcoin portemonnee van een wachtwoord te voorzien. Bewaar dit wachtwoord offline zodat computercriminelen nooit je wachtwoord op je computer kunnen achter halen.

In Nederland is het vrij eenvoudig om Bitcoins te kopen. Er zijn een aantal partijen welke Bitcoins verkopen welke je gewoon kunt afrekenen met iDeal. De Bitcoins worden dan direct naar je Bitcoin wallet overgemaakt. Bij deze partijen kan je ook terecht als je je Bitcoins weer wilt verkopen. Nadat je je de Bitcoins hebt overgemaakt wordt het geld binnen een paar dagen op je rekening overgemaakt.

Handelen in Bitcoins

bitcoins kopen verkopenGeld verdienen met bitcoins kan omdat de waarde van Bitcoins erg kunnen fluctueren, dit maakt de bitcoin ideaal om mee te handelen. Er zijn wereldwijd diversen Bitcoin beurzen waar je in Bitcoins kunt handelen. Het principe is eenvoudig: winst maken door hoger te verkopen dan waar je de Bitcoins voor gekocht hebt. Het is normaal dat de waarde van Bitcoins gedurende de dag enkele dollars in waarde stijgt en weer daalt. De Bitcoin leent zich goed voor het handelen op basis van technische analyse. Op korte termijn wordt de waarde van de digitale munt vooral gevormd door technische aankoop en verkoop signalen.

Wereldwijd zijn veel handelaren actief met Bitcoins mede omdat de waardeontwikkeling vaak goed te voorspellen is met behulp van technische analyse. Bij de handel in Bitcoins wordt ook veelvuldig gebruik gemaakt van trading bots. Omdat de handel in Bitcoins 24 uur per dag door gaat kunnen de trading bots 24 uur per dag aan en verkopen doen volgens vooraf ingestelde aan en verkoopsignalen.
Plus500

Bitcoin mining

Bitcoins worden gecreëerd door het oplossen van ingewikkelde wiskundige puzzels. Op deze manier wordt er elke 10 minuten een block van 25 bitcoins gevonden. Omdat de berekening van de wiskundige puzzels zo ingewikkeld is wordt het minen van Bitcoins gedaan in pools. Waarbij meerdere computers aan een block rekenen. Als er een block van 25 Bitcoins gevonden wordt dan worden de opbrengsten, naar ratio, gedeeld met de deelnemers welke aan het block rekende.

bitcoin minerIn de begin dagen van Bitcoin kon je nog Bitcoins minen door software op je computer te laten draaien. Tegenwoordig zijn de wiskundige puzzels te ingewikkeld voor een normale computer. Het minen wordt op speciale computers, welke in datacenters staan,  gedaan. Je kan hierin investeren door mee te doen aan cloud mining. Je investeert dan in een deel van de rekencapaciteit welke een speciaal ingericht Bitcoin mining datacenter heeft. De inkomsten bestaan dan uit de Bitcoins welke gevonden worden.

Je inkomsten zijn afhankelijk van de waarde ontwikkeling van de Bitcoins in de toekomst en veranderingen in de moeilijkheidsgraad van de wiskundige puzzels. Deze moeilijkheidsgraad van de wiskundige puzzels is goed te voorspellen waardoor een goede inschatting gemaakt kan worden over terug verdientijden en toekomstige winsten.

Bitcoin arbitrage

bitcoin arbitrageGeld verdienen met bitcoins kan door te handelen op verschillende Bitcoin beurzen welke wereldwijd actief zijn. Nu is het zo dat de prijs op Bitcoin beurs X niet altijd hetzelfde is als de prijs op Bitcoin beurs Y. Dit heeft te maken met het verschil tussen vraag en aanbod op de betreffende beurzen en de liquiditeit van de verschillende beurzen. De prijsverschillen tussen verschillende beurzen kunnen op een willekeurig moment wel tot enkele dollars bedragen. Bij Bitcoin arbitrage maak je gebruik van het prijsverschil voor Bitcoins op de verschillende beurzen. Je kan van dit prijs verschil gebruik maken door Bitcoins op de ene beurs te kopen en direct voor een hogere prijs op een andere beurs te verkopen.

Om aan arbitrage te kunnen doen heb je op verschillende (minimaal 2) Bitcoin beurzen een account nodig waarop zowel valuta als Bitcoins staan. Je kunt dan direct aankopen en verkopen op een andere beurs zonder dat je valuta of Bitcoins tussen de beurzen hoeft over te maken.

Er zijn ook Bitcoin beurzen waar je Bitcoins in andere valuta kunt verhandelen. Doordat valuta ook constant in waarde veranderd kan het verschil in prijzen voor Bitcoins nog verder oplopen waardoor er in potentie meer winst kan worden gemaakt. Hiervoor zal je niet alleen de prijsveranderingen van de Bitcoins tussen de beurzen bij moeten houden maar ook de prijsveranderingen tussen de verschillende valuta’s.

Het risico van arbitrage is dat de prijs veranderd tussen het moment van aankoop en verkoop. Om succesvol te zijn met Bitcoin arbitrage is snelheid de doorslaggevende factor. Om aan Bitcoin arbitrage te doen kan je gebruik maken van bots welke de aankoop en verkoop doen. Deze zijn vele malen sneller dan het met de muis klikken op kopen of verkopen en de bots werken 24 uur per dag en 7 dagen per week voor je door.

Bitcoin trading programma

Een erg goed bitcoin trading programma is die van Plus500. Je kan hier ook gratis een demo account aanmaken en de support is heel goed.

Plus500

Geld verdienen met bitcoins is dus eigenlijk een vrij eenvoudig proces als je weet hoe je erin moet handelen. In onderstaande video nog een uitleg van de verschillende verdienmodellen betreft bitcoins.