Beleggingsfondsen zijn een geweldige manier voor de meeste beleggers te beleggen in aandelen, obligaties en de geldmarkt. Sommige zijn beter dan andere en sommige geheel dienen te worden vermeden.

Je moet niet proberen om een ​​home run hit als je investeert in fondsen. In plaats daarvan moet je doel zijn om deel te nemen in de markten om de algehele rendementen die hoger zijn dan die u kunt maken bij de bank, en consistenter dan je zou kunnen krijgen door het spelen van de beurs of obligatiemarkt op je eigen te krijgen.

Om u enig perspectief te geven … het verleden, op de lange termijn aandelen en aandelenfondsen hebben ongeveer 10% terug tot 11% per jaar, obligaties dichter bij 5% tot 6%, en de veiligste beleggingen (zoals T-bills en besparingen bij de bank) hebben gemiddeld ongeveer 3%. In de afgelopen 50 tot 80 jaar is de inflatie gemiddeld ongeveer 3% per jaar ook.

Vermijd beleggingsfondsen die geen gevestigde track records. Waarom neemt een kans op een fonds dat zich niet heeft bewezen? Als je kans wilt maken, spelen op de markt. Literatuur elk beleggingsfonds vertelt u wanneer het fonds werd opgericht, en toont zijn historische uitvoeringspraktijk.

Vermijd fondsen met grillige prestaties verslagen. Bijvoorbeeld, u wilt dat uw grootste voorraad houden van een voorraad fonds dat vrij veel tracks de aandelenmarkt. Als de markt was een stijging van 10% voor het jaar en dividenden gemiddeld 2%, moet u erop vertrouwen dat uw fonds bracht ongeveer 10% tot 15% … in plaats van misschien 25% of misschien wel -10%.

Vermijd beursfondsen die “niet-gediversifieerde”, tenzij je investeert in een sector of speciale fonds dat zich richt op een specifieke sector (zoals goud aandelen of onroerend goed aandelen). Je wilt deel van uw voorraad geld van de leeuw om in gespreide fondsen die beleggen in veel verschillende bedrijven in de verschillende sectoren.

Vermijd beleggingsfondsen met een hoge jaarlijkse kosten en kosten! De kosten worden rechtstreeks van het fondsvermogen genomen, en werken om het rendement lager beleggers.

Een beleggingsfonds met lage kosten misschien 10% terug in een bepaald jaar. Een identieke fonds opladen meer dan 2% per jaar voor de kosten zou dichter bij de 8% terug. Een obligatiefonds met hoge kosten kon 4% terug in een bepaald jaar in plaats van 5% als gevolg van hoge kosten en honoraria.

Tot slot, vermijd beleggingsfondsen die verkoopkosten hebben waar mogelijk. Deze verkoop kosten zijn ladingen genoemd. De meest populaire beleggingsfondsen dat de verkoop belastingen, worden Class “A”-fondsen genoemd. Hier is hoe ze werken.

Je schrijft een cheque van $ 20.000 te investeren in een aandelenfonds met een up-front load (verkoop opladen) van 5%. Recht uit de top 1000 $ gaat om de verkoop te betalen. Uw investering bedraagt ​​$ 19.000.

Zodra je echt begrijpt beleggingsfondsen en beleggen, kunt u een hoop geld besparen door simpelweg het kopen van NO-LOAD fondsen op uw eigen. Nu betaalt u GEEN verkoopkosten, en kan beleggen met LAGE kosten als je eenmaal weet de touwen.

Immers, redde een cent is een cent verdiend.

 

Een gepensioneerde financieel planner, James Leitz heeft een MBA (financiën) en 35 jaar van investeren ervaring. Al 20 jaar adviseerde hij individuele beleggers, die rechtstreeks werken met hen om hen te helpen hun financiële doelen te bereiken.