Dat is een vraag die we regelmatig horen tegenwoordig. Sinds de aandelenmarkten zijn opgeslokt door de volatiliteit, de meest gehoorde tip is investeren via de systematische investeringsplan (SIP) route voor de lange termijn. Terwijl regelmatige bezoekers en klanten van Personalfn hebben al lang gekocht in de verdiensten van SIP investeren, we zijn nogal verbaasd te merken dat het duurde een langdurige volatiele fase voor de meeste investeringen experts / adviseurs op het belang van SIP investeren waarderen.

Terugkomend op de oorspronkelijke vraag – dat is de beste SIP? Dank aan alle hype rondom SIP, hebben verschillende investeerders geleid om te geloven dat de SIP is een investering laan. Bovendien, het wondermiddel voor de huidige testfase is

om de beste SIP selecteren en krijgen daarin geïnvesteerd.Het SIP is gewoon een investering modus dwz een middel om te investeren in beleggingsfondsen en niet een investering laan. Wanneer een belegger ervoor kiest om te investeren via een SIP, hij maakt investeringen (meestal) in kleinere coupures op regelmatige tijdstippen, in tegenstelling tot het maken van een enkele investering forfaitair bedrag. De achterliggende bedoeling is om te profiteren van de volatiliteit op de aandelenmarkten door het verlagen van de gemiddelde kostprijs. In dit artikel bespreken we de voors en tegens van SIP beleggen.

Hoe een SIP helpt
Zoals eerder vermeld, de belangrijkste rol van een SIP is om de gemiddelde kostprijs van een investering te verlagen op de lange termijn. Dit is mogelijk wanneer de aandelenmarkten beleven een turbulente fase. Aangezien het investeringsbedrag voor elke SIP tranche wordt vastgesteld, de belegger krijgt door het ontvangen van een hoger aantal beleggingsfondsen eenheden. Een voorbeeld zal dit beter te verduidelijken. Stel dat de maandelijkse SIP is voor Rs 1000 en intrinsieke waarde van het fonds (NAV) is Rs 50; dit zal leiden tot 20 eenheden worden bijgeschreven op de belegger. Echter, in de volgende maand als gevolg van de volatiele markten, NAW van het fonds daalt tot Rs 40 Dit zal de gemiddelde kostprijs te verlagen.; als gevolg, zal de belegger 25 eenheden bijgeschreven op zijn rekening. Dit is hoe een SIP kan helpen investeerders profiteren van de volatiliteit op de aandelenmarkten.

Gebrek aan gedisciplineerde beleggen is een van de belangrijkste redenen voor beleggers niet in het bereiken van hun financiële doelen. Bijvoorbeeld, vaak geld dat beschikbaar wordt gehouden voor investeringen uiteindelijk steeds gebruikt voor andere doeleinden. Als gevolg hiervan wordt de belegger nog verder gescheiden van zijn doelen. Een SIP zorgt ervoor dat de belegger blijft de cursus door te investeren in een gedisciplineerde manier.

Een vaak gehoord excuus om niet te investeren is het gebrek aan geld. SIP zorgt voor dit probleem door het verlagen van het minimum investeringsbedrag. Bijvoorbeeld, zou de minimale investeringsbedrag voor een investering vast bedrag in een gespreide aandelenfonds typisch Rs 5000; omgekeerd voor een SIP, kan het zo laag als Rs 500. Daardoor investeren via het SIP-route is lichter op de portemonnee ..

De timing van de markt is een populair tijdverdrijf met verschillende investeerders. Beleggers hebben een onverklaarbare drang naar timing markten en zijn gericht op het krijgen geïnvesteerd wanneer de markten zijn dieptepunt. Het is een andere zaak die timing markten tot in de perfectie en hij doet dat consequent is dan de meeste beleggers. SIPs maken market timing irrelevant.

Na gesproken over de voordelen van SIP investeren, laten we nu eens kijken naar de situaties waarin een SIP niet zal leveren

1. In opgaande markten
Een SIP kan niet in staat om de gemiddelde aankoopprijs te verlagen als de aandelenmarkten stijgen in een seculiere manier. In een dergelijk scenario, zou de gemiddelde kostprijs daadwerkelijk stijgen. Dus in een markt rally, SIP zou kunnen blijken duurder vis te zijn -. Vis a investering forfaitair bedrag

2. Een richtingloos SIP
Een richtingloos SIP is er een die geen deel uitmaakt van een investeringsplan doet vormen; met andere woorden, het is een doelloos SIP. Het SIP is geen doel ‘; In plaats daarvan is het middel om een ​​doel te bereiken. Vandaar een SIP een baanvak niet financieel ‘zin. In plaats daarvan moet de SIP onderdeel van een investeringsplan gericht op het bereiken van een vooraf bepaalde doelstelling (zoals het verstrekken van voor het onderwijs van een kind of het kopen van een huis) te vormen.

3. Een SIP in een slecht beheerd fonds
Beleggen via een SIP niet verbetert de vooruitzichten van een slecht beheerd fonds. Een dergelijk fonds blijft hetzelfde, ongeacht de investering modus. Zijn tekortkomingen zal niet worden geëlimineerd door een SIP. Vandaar dat de sleutel ligt in de eerste selectie van een goed beheerd fonds dat goed is voor de belegger is en dan te investeren in het via een SIP.

Zoals kan worden gezien, de SIP-modus van beleggen heeft een behoorlijk aantal voordelen te bieden; omgekeerd, kan het voorkomen dat het niet kan leveren zoals verwacht. Investeerders van hun kant moeten weloverwogen investeringsbeslissingen te nemen na kennis te nemen van zowel de voor-en nadelen.

/>PersonalFN is het verstrekken van onafhankelijk onderzoek naar beleggingsfondsen, verzekeringen, vastrentende instrumenten en goud sinds 1999. Het biedt ook op onderzoek gebaseerd advies over investeringen en financiële planning, investeringsplanning oplossingen aan particulieren.