Crypto currencies zijn geen tijdelijke hype, het is een nieuwe technologie die niet meer van het toneel verdwijnt en zich verder zal doorontwikkelen. Hoe kan je daarvan profiteren en op welke manieren kan jij geld verdienen met crypto currencies? In dit artikel in begrijpelijke taal de strategieen om geld te verdienen met crypto currencies.

Geld verdienen met crypto currencies

Eerst wat waarschuwingen!

 • Dit artikel is niet bedoeld als trading advies, doe altijd zelf je eigen onderzoek
 • Besef dat je met crypto investeringen al je geld kwijt kunt raken
 • Hou er rekening mee dat crypto’s erg jong en volatiel zijn
 • Investeer alleen met geld wat je kunt missen

Hieronder de verschillende strategieen om geld te verdienen met crypto’s. Gebruik deze info om een weloverwogen keuze te maken.

1.     HODL (ofwel kopen en houden)

HODL staat voor Hold On for Dear Life

Dit is een goede strategie mits:

 • Je de juiste coin(s) kiest
 • De crypto markt als geheel zich doorontwikkeld
 • Je veel geduld hebt (jaren) om flink te cashen
 • Je het geld langere tijd kunt missen

Bij deze strategie is het belangrijk dat je gelooft in het lange termijn potentieel van de coin en technologie waar deze voor staat en ook probeert 2, 5 en zelfs 10 jaar vooruit te denken en dus niet meegaat in de waan van de dag.

Waarom HODLEN?

In mijn opinie is blockchain een technologie die niet meer verdwijnt en hiermee de crypto coins in zijn algemeenheid ook niet. Als de technologie en wereldse toepassingen zich in dit tempo doorontwikkelt is een stijgende lijn in waardestijging voor de juiste coins onvermijdelijk op lange termijn (mijn mening).

Waar moet je op letten bij HODLEN?

HODLEN klinkt simpel, maar toch is ‘buy and forget’ iets te simpel gedacht. Vroeger werkte dat misschien wel met de bitcoin, maar tegenwoordig is het essentieel dat je goede coins kiest die toekomstpotentieel hebben. Vaak is dit op korte termijn wel te voorspellen, maar op lange termijn niet. Een coin kan namelijk ‘ ingehaald’ worden door een concurrent en uiteindelijk niet meer gebruikt worden en dus al zijn waarde verliezen. Ook al zag het in het begin nog zo veelbelovend uit. Het is dus essentieel om periodiek het nieuws te volgen van de coin die je voor lange termijn hebt aangeschaft. Verkopen moet je overwegen en wellicht ook gewoon doen als teveel nieuws wijst op een structurele neergang en die neergang al is ingezet. Wacht niet tot je coin van 10 dollar is afgezakt naar 0,20 cent…

Bescherm je coins!

ledger nano sERG Belangrijk! Als je voor de HODL strategie kiest en je coins voor langere tijd wilt vastzetten, doe dit dan NOOIT op een exchange. Elke exchange is kwetsbaar voor hackers, hoe goed de beveiliging ook is. Besef dat het een kat-en-muisspel blijft en soms winnen de hackers. Om te voorkomen dat je al je coins verliest is een offline hardware wallet het beste. Er zijn er meerdere op de markt tegenwoordig, maar een hele populaire en waar ik zelf ook goede ervaringen mee heb is de Ledger Nano S. Bezuinig hier niet op, 79 euro is erg weinig geld om je coins superveilig te bewaren. Koop hem alleen via de officiele Ledger site! Dan weet je dat je de goede en officiele hebt. Koop nooit 2e hands of via andere sites, er kan mee gerommeld zijn. Deze Ledgers worden gemaakt in Amerika, maar na een klein weekje heb je hem al binnen. Klik op de link voor meer informatie en hoe je eraan kunt komen.

2.    Buy/ Hold crypto’s met dividend

Een goede manier om altijd geld te verdienen, of de koers nu stijgt of daalt is om crypto’s te kopen die ook dividend geven, gewoon door ze in bezit te houden. Hoe meer coins je in bezit hebt, des te hoger het dividend. Dit kan interessant zijn, vooral voor lange termijn als de koersen stijgen. Bekende coins die dividend uitkeren zijn:

 • Neo
 • Kucoin shares (50% van de trading fees wordt uitgekeerd als dividend) à diverse coins
 • COFFS
 • CEFS
 • Waves

Daarnaast zijn er coins die gebruikt kunnen worden voor korting op trading fees. Denk hierbij aan:

 • Binance coin (BNB). Ook grote kans dat deze meer waard wordt, want Binance koopt ze terug en verbrandt ze tot een totaal van 100 miljoen
 • BIX coins (Bibox exchange)
 • KCS (Kucoin Exchange)

3.    Staking cryptocurrencies

Staking = Holding a Proof-of-stake coin in een speciale wallet.

 • Neo geeft Gas (5% per jaar)
 • Bridgecoin
 • Neblio (10% per jaar)
 • Komodo (5% per jaar)
 • PIVX (4,8% per jaar)
 • NAV coin (5% per jaar)
 • Minex Coin (70% per jaar)
 • Smart Cash (4,8% per maand)

4.    Handmatige crypto trading

Je kan goed geld verdienen met handmatige crypto handel, hiervoor moet je wel op een exchange zitten, een van de meest populairste, grootste qua volume en met de meeste trading pairs is Binance. Eenmaal aangemeldt op de exchange zijn er diverse strategieën die je kunt toepassen:

 1. Wachten op een dip of crash, daarna kopen of kopen op basis van geruchten of aanstaand positief nieuws
 2. Micro trades/ Day trading
 3. CfD (Contracts for Difference), je koopt geen bitcoin, maar een contract waarin staat dat je tegen een vooraf vastgestelde prijs koopt of verkoopt op een bepaalde datum.
 4. Binary options, win-loose. Zoiets als 3.

Methode 1 werkt alleen als je weet dat er een echte dip of crash is, daarnaast moet je uitkijken niet te vroeg te kopen. Het in de gaten houden van nieuws en sentiment is essentieel. Wel is dit een methode die mits consequent toegepast, veel geld kan opleveren.

Methode 2 is het simpelweg kopen als de koers iets lager staat en verkopen als deze weer wat hoger staat. Dit lijkt simpel, maar is in de praktijk erg lastig te bepalen. Deze strategie werkt het beste in een stijgende trendlijn.

Hoewel je dit handmatig kunt doen en bepalen, is het beter dit over te laten aan goede trading software zoals Profit Trailer.

Methode 3 en 4 alleen gebruiken als je echt weet wat je doet en veel risico niet schuwt. Wel meer kans op flinke winsten als het goed gaat en ook mogelijk geld te verdienen in een neergaande markt.

5.    Micro earnings

Door een bepaalde taak uit te voeren op een micro earning website krijg je een (hele) kleine hoeveelheid bitcoin. Dit kan via de volgende opties:

 • Paid-to-click websites, bekijk bijv advertenties of vul enquetes in en krijg hiervoor bitcoin
 • Schrijven over bitcoin onderwerpen voor sites als coinality
 • Affiliate marketing icm je crypto blog
 • Uitlenen van bitcoins (wel risicovoller), via bijv Bitbond
 • Crypto mining (via graphic card), dit kan bijv voor Monero of Zcash

6.    Accepteer crypto currencies als betaling als je (online) verkoper bent

Sommige zaken accepteren ook crypto’s als betaling. Wel is er altijd het risico dat de waarde daalt. Maar andersom, stijgen kan natuurlijk ook op lange termijn. Beste is te kiezen voor beloftevolle crypto’s, of gewoon bitcoin.

7.    Cryptocurrency Arbitrage

Op een niet-gereguleerde markt kunnen prijzen per coin nogal uiteenlopen van exchange tot exchange. Als je dit goed in de gaten houdt kan je vrij risicoloos geld verdienen door te kopen voor een lagere prijs op exchange A en vrijwel direct te verkopen voor een hogere prijs op exchange B.

Goede exchanges om dit te proberen zijn Bittrex en Poloniex. Een spreiding van 5 tot 40% kan afhankelijk van de coin.

Lees ook

Wat is blockchain?

Wat zijn crypto currencies?

Welke crypto currencies kopen?