Beginnen met beleggen

Beginnen met beleggen is opgezet door een fanatieke beleggersgroep uit Den Haag, genaamd MoneyMind, die al meer dan 15 jaar ervaring heeft met allerlei soorten beleggingen. Graag delen we onze ervaringen en tips met u. Wij hebben als doel beleggen in al zijn facetten begrijpelijk te maken en we hopen dat u dankzij onze informatie weloverwogen keuzes maakt.

Beleggen is nooit zonder risico

Besef altijd dat beleggen nooit zonder risico is. Zelfs de meest veilige opties bevatten risico’s. De kunst van beleggen is om altijd berekende risico’s te nemen, in combinatie met een gezonde dosis verstand. Ondanks de risico’s kan je zeker hele mooie rendementen behalen met beleggingen. Wij adviseren altijd spreiding, tussen het soort belegging en binnen een categorie van beleggingen. Als veilig voorbeeld, beleg 50% van je kapitaal in vastgoed, 20% in obligaties, 20% in aandelen en gebruik 10% om echt te speculeren. Binnen de aandelen kan je dan weer beleggen in diverse sectoren zoals grondstoffen, high-tech, farmaceuten etc. Op deze manier spreid je je risico en kom je niet snel voor onplezierige verrassingen te staan.

Overigens geldt, als je echt rijk wilt worden ga je het met bovenstaand voorbeeld niet redden. Dan zal je meer moeten beleggen zoals een Warren Buffet. Hij heeft altijd een kapitaal achter de hand voor het geval die ene goudmijn voorbij komt. Hij heeft ook het geduld erop te wachten en niet onbelangrijk, die goudmijn te herkennen op zijn waarde. Daar is ervaring, durf en geduld voor nodig, evenals een passie om echt diep in de stof te duiken.

Als je weet wat je doet kan je ook met CFD trading snel rijk worden, maar als je dit overweegt, adviseren wij altijd eerst een demo rekening te openen en eerst uit te proberen.

Bekijk ook deze informatieve video over handelen op Plus500

Op uw financieel succes!
Team MoneyMind

Vragen of opmerkingen kunt u mailen naar:
info@beginnenmetbeleggen.net